Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: aprīlis, 2016

Baltu ceļš– kultūras mantojuma saglabāšanai un tūrismam

Attēls
„Baltu ceļš” – kultūras mantojuma aizsargāšanai un tūrisma veicināšanai Lietuvā un Latvijā līdz šim nebija sistēmas, kas aptvertu mantojumu, kultūru, tūrismu un uzņēmējdarbību. Asociācija „Baltu ceļš” ir uzsākusi projektu „Nacionālais/starptautiskais kultūras ceļš „Baltu ceļš”, lai veicinātu kultūras tūrismu.

"Vara melo un manipulē ar mums." G. Repše

Attēls
LTV 1:1 Gundars Rēders : Gundega Repše. "Pie varas Latvijā ir mafija. Vara, kas ņirgājas par normālu cilvēku dzīvi!  Viņi melo un manipulē ar mums. Raida ārā cilvēkus no valsts, muldot par kaut kādu reemigrācijas plānu - tik skarbi patiesa ir rakstniece Gundega Repše."

Marģera Grīna grāmata Dieva atskārta

Attēls
  Iznākusi Marģera Grīna grāmata Dieva atskārta par Dievu apceri dainās.

Uzturā čia sēklas!

Attēls
Kā lietot čia sēklas ? Sēklas iegūst no Spānijas salvijas jeb čia (Salvia hispanica) – tās ir vērtīgs pārtikas produkts un bijusi tradicionāla uztura sastāvdaļa senajām acteku un maiju ciltīm. Tikai pēdējā laikā pieejamas arī Latvijā un iecienītas kā ļoti vērtīga diētiskās ēdienkartes sastāvdaļa.

Lielā Talka Daugmales pilskalnā

Attēls
Talka Daugmales pilskalnā 23.aprīlī no 9:00- 15:00, Daugmales pilskalns. Lielā Talka Daugmales pilskalnā tiek rīkota, lai aicinātu sabiedrību pievērst uzmanību tam, kāda ir mūsu Wide, kā rūpējamies un ko zinām par savas zemes Senwēsturi, kas atrodas mums Blakus!

"Aijā žūžū lāča bērni" pasaules labākā šūpuļdziesma

Attēls
Dziesma "Aijā žūžū lāča bērni" ir iekļauta pasaules labāko šūpuļdziesmu sarakstā "Pasaules šūpuļdziesmas" ekskluzīvajā kolekcijā ir iekļauta latviešu šūpuļdziesma "Aijā žūžū lāča bērni", kas ir atzīta par labāko dziesmu. 

Atdzimstošā Baltu tauta- prūši! Lekcija

Attēls
"Atdzimstošā Baltu tauta- prūši!"  Baltajā Studijā, 30.04, plkst. 12:00 Rīga, Akas iela 5/7, ieeja pa dzelzs vārtiem, 3 stāvs

Izglītībā ieguldīs 100 milj. 5 gados.

Attēls
Piecos gados profesionālās izglītības attīstībā ieguldīs 104,7 milj. eiro Turpinot profesionālās izglītības modernizāciju, valdība apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādāto noteikumu projektu.

Vai skolu programmās Latvijas vēsture beidzas ar ordeņa pili?

Attēls
Monreālas Latvieši dāvina Latvijas skolām 50 000 CAD ekskursiju projektā „Pētīsim un izzināsim Latvijas vēsturi”. Vai skolu programmās Latvijas vēstures iepazīšana beidzas ar ordeņa pili un geto? Kā ir ar senākās vēstures izziņu jauniešiem, kad baltu tautas vēl bija brīvas no kristiešu iebrucēju pakļautības? Kā var būt sasniegts projekta mērķis, ja netiek apskatīti šīs zemes vismaz 12000 gadu senās vēstures pieminekļi- pilskalni, kulta vietas un vissenākie atradumi?

2016. g. Latvijas pedagogu konference Cēsīs.

Attēls
 Konference “E-KLASE 2016” pulcē pedagogus no visas Latvijas lekcijas par izglītības jomā aktuāliem jautājumiem

Talkas Ķoniņciemā

Attēls
Talkas vēsturiskajās Kuršu ķoniņu dzimtu vietās- Kuldīgas novada Ķoniņciemā 17. un 23. aprīlī, noplkst, 12:00

Nīderlandes karalim radu rakstos ir kurzemnieki

Attēls
Pašreizējam Nīderlandes karalim radu rakstos ir Kurzemes hercogs Jēkabs. Latvijas valsts simtgadi svinēsim pēc diviem gadiem, tomēr Latvijas iziešanu Eiropā var ieraudzīt jau daudz agrāk – 17. gadsimtā visai vērienīgi Eiropā sevi pieteica Kurzemes hercogiste. Tolaik īpašas saiknes Kurzemes hercogisti vienoja ar Nīderlandi. Latvijā ir vairāki aristokātu pārstāvji- arī Jagaiļu dzimtas mantinieki un Kuršu ķoniņi!

Lapegles uztura bagātinātajam "Larix 50+C" dzimšanas dienas atlaide!

Attēls
Dzimšanas diena

Milži senatnē

Attēls
Akmens laikmetā Latvijas teritorijā dzīvojušie milži.