Dona Huana padomi

Dona Huana mācības


Rīkojies tā, it kā tas būtu sapnis. Rīkojies drosmīgi un nemeklē attaisnojumus.

Pārāk daudz ko nepaskaidro. Kad tu skaidro, kāpēc nevari izdarīt to vai citu, patiesībā tu attaisnojies par saviem trūkumiem, cerot, ka klausītāji būs labvēlīgi un piedos tev tos.
Lai saņemtu no dzīves maksimumu, cilvēkam jāprot mainīties. Pats grūtākais ir nolemt mainīties.
Es nekad uz nevienu nedusmojos. Neviens cilvēks nevar izdarīt ko tādu, kas pelnītu tādu manu reakciju. Uz cilvēkiem dusmojies, kad jūti, ka to rīcība ir svarīga. Neko līdzīgu es sen vairs nejūtu.
Tev vienmēr ir jāatceras, ka ceļš ir tikai ceļš. Ja tev ir sajūta, ka tev nevajadzētu pa to iet, pamet to.
Tu šobrīd nevari mani saprast, tāpēc, ka esi radis domāt tā, kā skaties.
Ja tev nepatīk tas, ko saņem, maini to, ko dari.
Galvenais traucēklis daudzu cilvēku dzīvē ir iekšējais dialogs. Kad cilvēks iemācās to apstādināt, viss kļūst iespējams. Paši neticamākie projekti kļūst realizējami.
Cilvēki, kā likums, nesaprot to, ka jebkurā brīdī var izmest no savas dzīves jebko. Jebkurā brīdī. Momentā.
Vienīgais pa īstam gudrais padomdevējs, kas mums ir, ir nāve. Katru reizi, kad jūti to, ka viss notiek slikti un tu esi tuvu kraham, pagriezies pa kreisi un pajautā savai nāvei, vai tiešām tā ir.
Katrs iet savu ceļu. Ja ej ar prieku, tātad tas ir tavs ceļš. Ja tev ir slikti – jebkurā mirklī vari no tā aiziet, lai cik tālu tu būtu aizgājis. Un tas būs pareizi.
Mums nepieciešams viss mūsu laiks un visa mūsu enerģija, lai uzvarētu savu idiotismu.
Viss fokuss uz to, uz ko orinetējies… Katrs no mums pats dara sevi vai nu nelaimīgu vai stipru. Darāmo darbu apjoms abos gadījumos ir vienāds.
Lai kļūtu par zināšanu cilvēku, jābūt kareivim, ne čīkstošam bērnam. Cīnīties nepadodoties, nesūdzoties, neatkāpjoties, cīnīties līdz uzvarai. Un viss tikai tāpēc, lai saprastu, ka pasaulē nav nekā tāda, kam patiešām būtu nozīme.
Tas, ko tu dari šobrīd, var izrādīties pēdējais tavs darbs uz zemes. Pasaulē nav spēka, kas var garantēt tev to, ka tu nodzīvosi vēl kaut vai minūti.Dons Huans no Karlosa Kastaņedas grāmatām
http://www.cluber.com.ua/

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Senās rotas