Zemes stunda 25. martā

25. martā, visā pasaulē tiks svinēta Zemes stunda, kuras laikā no plkst. 20.30 līdz 21.30 iedzīvotāji tiek aicināti stundu nelietot elektrību, tādējādi simboliski apliecinot izpratni par klimata pārmaiņu nozīmību un pievēršot tām uzmanību.

image
















Zemes stundu visā pasaulē jau vienpadsmito reizi organizē Pasaules Dabas fonds. Zemes stundas mērķis nav būtisks elektroenerģijas ietaupījums, bet gan iedzīvotāju informēšana par klimata pārmaiņām un ikdienas atbildību par tām. Šogad Zemes stundas sauklis ir "Iededzies pārmaiņām"!


Ko darīt Zemes stunda laikā? Pasaules Dabas fonds aicina:

25. martā no plkst. 20.30 līdz 21.30 aicina iespēju robežās izslēgt fasādes apgaismojums labi pamanāmām un pazīstamām, centrālām ēkām (ēkai) vai objektiem, neradot riskus iedzīvotāju drošībai;
organizēt Zemes stundai un dabas aizsardzībai veltītus pasākumus savās mājās, darba vietās, uzņēmumos un organizācijās;
domāt un rīkoties videi draudzīgāk katru stundu un katru dienu!

Zemes stunda ir pasaulē lielākā vides akcija, kas tradicionāli notiek marta pēdējās sestdienas vakarā laikā no plkst. 20.30 līdz 21.30 pēc vietējā laika. Zemes stunda tiek organizēta un svinēta ikvienā pasaules daļā, sekojot laika joslu plānojumam. Vienpadsmit gadu laikā, kopš notiek Zemes stunda, akcija kļuvusi par globālu kampaņu, kurā ikvienam pasaules iedzīvotājam dota iespēja parādīt savu attieksmi un rīcību vides un dabas ilgtspējas saglabāšanai. Akcijas laikā iedzīvotāji, institūcijas, uzņēmumi, organizācijas ir aicināti simboliski uz vienu stundu izslēgt elektrību, tādējādi paužot savu atbalstu vides un klimata pārmaiņu problemātikai un nepieciešamajiem risinājumiem.

Zemes stundas jaunumiem var sekot arī sociālajā tīklā www.facebook.com/zemesstunda, kā arī Pasaules Dabas fonda mājas lapā www.pdf.lv.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Senās rotas