2016. g. Latvijas pedagogu konference Cēsīs.


 Konference “E-KLASE 2016” pulcē pedagogus no visas Latvijas lekcijas par izglītības jomā aktuāliem jautājumiem


Konference “E-KLASE 2016” norisināsies jau šodien, 15.aprīlī, “Vidzemes koncertzālē”, Cēsīs, pulcējot mācību iestāžu un pašvaldību pārstāvjus no visas Latvijas.

Vērienīgākais pasākums izglītības nozarē tiek rīkots jau sesto gadu. Dalība konferencē ir bez maksas, un noslēgumā dalībnieki saņems sertifikātus par metodisko darbu lekcijās.

Konferences laikā notiks lekcijas par izglītības jomā aktuāliem jautājumiem. Pieteikšanās konferencei jau ir noslēgusies, taču mediji ir laipni aicināti tajā piedalīties. Dalībai konferencē varēja pieteikties direktori, direktoru vietnieki, mācību daļu vadītāji, skolotāji, izglītības pārvalžu vadītāji un interešu izglītības pārstāvji no visas Latvijas.

Lekcijā, kuru vadīs Ineta Upeniece, VISC Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītāja, unSandra Bukovska, tehnoloģiju eksperte, “Iespējamās misijas” absolvente, tiks stāstīts gan par lielākajiem izaicinājumiem izglītībā, kā jēgpilni apgūt tehnoloģijas, gan arī par to, kā tehnoloģijas izmantot mācību satura veiksmīgākai apguvei.

Mūžizglītības un kultūras institūta "Vitae" vadītājs Rolands Ozols savas lekcijas laikā kopā ar auditoriju meklēs atbildi uz jautājumu, kāpēc šodien ir vērts strādāt skolā? Kas nosaka to, kā mēs jūtamies, un kā to var mainīt?

Ansis Jurģis Stabingis vadīs lekciju par apzinātību skolā. "Lielākā problēma klasē, kuru min skolotāji, ir uzmanība. Skolēni nespēj noturēt uzmanību, novērš to uz dažādām blakus lietām. Skolotājiem trūkst rīku un metožu, kā izcīnīt skolēnu uzmanību. Rezultātā cieš skolēnu sekmju kvalitāte un skolotāji dzīvo stresā un ar laiku izdeg. Iemesli uzmanības problēmām ir vairāki, risinājumi bieži ir neefektīvi," stāsta A.J.Stabingis.

Konferences dalībniekiem būs iespēja apmeklēt lekciju, kuras tēma būs saistīta ar jaunākajām iespējām izglītības tehnoloģiju jomā. Lekciju vadīs “Uzdevumi.lv” Edgars Škutāns, “Certes.lv” Lauris Stafeckis, “Lielvārds” Andris Gribusts, “Zvaigzne” Sintija Buhanovska, “Tilde” Iveta Zeltiņa.

Vienā no lekcijām, kuru vadīs neatkarīgās vadības konsultāciju uzņēmumu “Civitta” partneris Gatis Bolinskis un E-klases mārketinga vadītājs Armands Slokenbergs, stāstīs par to, kā izmantot aptaujas un E-klases platformu lēmumu pieņemšanā un ikdienas darbā. Lekcijas laikā varēs rast atbildes uz jautājumiem par skolēnu un klases mācību progresu, kādu ekskursijas budžetu izvēlēties, kā arī to, kā novērtēt skolotāja darbu.

Šogad konferences apmeklētājiem ir sagādāts īpašs noslēgums – pēc konferences lekcijām dalībnieki bez maksas varēs baudīt īpaši sagatavotu Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas “ČELLU DREAM TEAM” koncertu “Iespējamā misija”. Koncertā uzstāsties astoņi simfoniskā orķestra mūziķi: Diāna Ozoliņa, Lolita Lilje, Ieva Upatniece, Mareta Prikule, Dace Zālīte, Jānis Rinkulis, Zane Guļāne un Ainārs Paukšēns.

Konferenci organizē Latvijā lielākais izglītības portāls E-klase. Lietotāju vidū E-klase pierādījusi sevi kā neaizstājamu palīgu mācību procesā. Nepārtraukti tiek ieviesti jauni papildinājumi, uzklausot lietotāju ierosinājumus, priekšlikumus un prasības. E-klasē ir reģistrēti vairāk nekā 92% Latvijas skolu. Ik dienu to izmanto vairāk nekā 200 000 lietotāju.

Konference notiek, 15.aprīlī no plkst. 09:00 līdz plkst. 17:00 Vidzemes koncertzālē, Raunas ielā 12-1, Cēsīs.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Senās rotas