Jaguāru mednieks no Latvijas

 Latvijas pēdas pasaulē: Aleksandrs Ziemelis – Latvijā dzimušais jaguāru mednieks



 Rīgā dzimušais Aleksandrs Ziemelis (Sasha Siemel) devās prom no Latvijas 17 gadu vecumā. Ziemeļa piedzīvojumu kāre aizveda viņu uz Ameriku, Argentīnu, Brazīliju un padarīja viņu par avantūristu, mednieku, gidu, aktieri, rakstnieku, fotogrāfu un lektoru.

Matto Grosso Brazīlijā Ziemelis satika iezemieti, kurš apmācīja Latvijā dzimušo dēkaini par tigrero - cilvēku, kurš medī jaguārus bruņojies tikai ar šķēpu. 1925. gadā Ziemelis atņēma dzīvību savam pirmajam jaguāram ar septiņu pēdu garu šķēpu. Savas dzīves laikā talantīgais Ziemelis nomedīja 300 jaguārus, 31 ar šķēpu, pasargājot Pantanalas apgabala saimniecības no lielo kaķu uzbrukumiem.

Savā piedzīvojumu pilnajā dzīvē Ziemelis sarakstīja grāmatas un tāpat arī par viņu ir izdoti bibliogrāfiski izdevumi. Talantīgais mednieks filmējās "Jungle Menace", "Jungle Terror" un "Spear hunting jaguars" filmās. Zinošais, džungļus iemīlējušais Ziemelis publicēja savus rakstus tādos lielos izdevumos kā National Geographic un Time, kā arī vēl daudzos citos.

Aleksandrs Ziemelis piedzima Rīgā 1890. gada janvarī.
Pavēro Aleksandru Ziemeli medījot jaguāru un ieklausies Latvijā dzimušā tigrero drauga Jorge Schweizer stāstīto par Ziemeli
 
Latviesi.com

Plašākai informācijai par Ziemeļa mednieka dzīvi un viņa ģimeni angļu valodā.

Plašākai informācijai mednieka dzīvi angļu valodā.

Foto: Dhammika Heenpella

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Senās rotas