Nezināmā Latvija


Izdevniecība “Lauku Avīze” laidusi klajā dabas pētnieka Gunta Eniņa grāmatu “Nezināmā Latvija”, kurā ir aprakstīti vairāk nekā 70 pārsteidzoši dabas veidojumi un objekti Latvijā.

Guntis Eniņš grāmatā rāda Latviju tās skaistumā un bagātībā. Vēstures elpa un dabas spēks ir radījis vietas, kas liek aizrauties cilvēka elpai – kā brīnums un atklāsme. Mūsu zemē ir ne vien peldošas salas, bet arī Eiropā resnākais kadiķis, Baltijā vislielākā ala, dižākā liepa, dziļākais un salām bagātākais ezers un vēl neskaitāmas skaistas un aizraujošas vietas. Grāmata tematiski sadalīta sešās nodaļās – ūdeņi, akmeņi, klintis un alas, kalni, koki, vēji un zibeņi.

Grāmatas autors Guntis Eniņš: “Šī grāmata ir ne tikai ceļvedis tūristiem, bet arī ceļvedis domāšanā un meklēšanā, ceļvedis Latvijas saprašanā, izprašanā, novērtēšanā, ceļvedis Latvijas mīlestībā. Gribētos, lai šo grāmatu varētu saukt arī par jaunu atklāsmju grāmatu. Es ceru, ka izdosies nosargāt mūsu latvisko ainavu, skaistāko Eiropā, un latviskās vērtības: vietvārdus, dižkokus, lauku mājas un saimniecības, dabas pieminekļus, klinšu rakstus ar buramburtiem, alas, akmeņus, ezerus, upes, avotus, zemi, latvisko kultūru.”

Izdevniecība “Lauku Avīze” iepriekš izdevusi arī Gunta Eniņa grāmatu par Latvijas dižkokiem “100 dižākie un svētākie”.

Grāmatas “Nezināmā Latvija” atvēršanas svētki notika 11. jūnijā Latvijas Zinātņu akadēmijas Portretu zālē. To vadīja režisors Jānis Streičs, tika demonstrēta Zigurda Vidiņa dokumentālā filma par noslēpumaino klinšu rakstu atklāšanu.
LZA

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Senās rotas