Skolas- mācību iestādes vai biznesa projekti?

"Sākot mācības RSU, biju patiesi šokēts – iepriekš nebiju pieredzējis blēdīšanos tādos apmēros un tik organizēti, kā tas notiek Stradiņos," apgalvo RSU studējošais Marks. 

Treknā dzīve "Stradiņos": uzpūsts štats, milzu algas, piemaksas un prēmijas


 
 
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā maksātas milzīgas algas un piemaksas, intervijā LTV teica veselības ministrs Guntis Belēvičs.
 

Dīvaini, bet Belēvičs informēja, ka nav iespējams iepazīties ar reālo finanšu situāciju slimnīcā. Pērn esot no darba atlaista grāmatvede, kura esot paņēmusi līdzi grāmatvedības dokumentus!?!
 
Darbinieku štats slimnīcā esot uzpūsts, atalgojums un piemaksas administrācijai esot vairākas reizes lielāks, nekā, piemēram, Austrumu slimnīcā. Ja citur maksātas piemaksas līdz 50% no darba algas, tad Stradiņa slimnīcā tie esot bijuši 100% līdz 600%. Turklāt kādam piemaksa rēķināta no neto, citam no bruto algas.
Piemēram, personāldaļas vadītā esot bijusi gatava strādāt par 2000 eiro lielu algu, bet viņai maksāti 4000 eiro, jo tādas algas maksātas attiecīgā līmeņa personālam.
Belēvičs arī informēja, ka nav iespējams iepazīties ar reālo finanšu situāciju slimnīcā. Pērn esot no darba atlaista grāmatvede, kura esot paņēmusi līdzi grāmatvedības dokumentus.
Veselības ministrs pirmdien preses konferencē paziņoja, ka līdzšinējais slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits zaudējis viņa uzticību. Tika plānots, ka tajā pašā dienā slimnīcas ārkārtas dalībnieku sanāksmē, iespējams, tiktu izskatīts jautājums par Šmita atbrīvošanu no amata. Tomēr Šmits šajā sanāksmē iesniedza slimnīcas kapitāldaļu turētājam atlūgumu.
Zvidriņa šajā preses konferencē norādīja, ka atbrīvot Šmitu no amata plānots tāpēc, ka ir dažādas neskaidrības ar slimnīcas finanšu plūsmu, kā arī problēmas ar jaunā korpusa būvniecību.
Pats Šmits gan pauda, ka finanšu situācija slimnīcā ir laba, un norādīja, ka viņam laikam ir jāsakārto profesionālās attiecības ar kapitāldaļu turētāju.
Pirms Šmits iesniedza atlūgumu, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) žurnālistiem paziņoja, ka neatbalsta veselības ministra rīcību saistībā ar Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja iespējamo atbrīvošanu no amata. VM prasītais finanšu pārskats par slimnīcu tika iesniegts pirmdien no rīta, premjerministri Belēvičs informējis plkst.11, savukārt plkst.12 sasaukta preses konference, iepriekš neinformējot Šmitu par savu lēmumu, norādīja valdības vadītāja.
Straujuma lūgusi veselības ministram skaidrot valdes locekļu rotāciju Latvijas slimnīcās. Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga pastāstīja, ka Belēvičam ar rezolūciju lūgts sniegt skaidrojumu par slimnīcu valdes locekļu iecelšanas atbilstību instrukcijai, kas jāievēro šād os gadījumos. Ministram atbilde jāsniedz līdz 17.martam.
Foto: Ieva Čīka/LETA
Evija Trifanova/LETA
 

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Senās rotas