Civilizētā valstī no vardarbības ģimenē turpat puse cietušo ir vīrieši.

Pētījums Lielbritānijā: no vardarbības ģimenē cieš arī vīrieši

No vardarbības ģimenē ievērojami cieš arī vīrieši,- konstatēts pētījums Lielbritānijā.

Lielbritānijas organizācija "Mankind Initiative", kas sniedz palīdzību vardarbības upuriem, publicējusi pētījumu, kurā atklāj, ka Lielbritānijā vienā no trijiem vardarbības gadījumiem ģimenē cietušais ir vīrietis.




Rezultāti par 2014./2015. gadu iegūti, apkopojot datus par cilvēkiem, kuri vērsušies pēc palīdzības konkrētajā organizācijā un Britu Kriminālnoziegumu izmeklēšanas pārvaldē.

"Mankind Initiative" norāda, ka sabiedrība pieradusi redzēt upura lomā sievieti, tāpēc vīrieši daudz biežāk nekā sievietes kaunas stāstīt, ka nonākuši cietušā lomā. Bieži vien vardarbībā cietušais vīrietis nepamet mājas, jo nevēlas tikt šķirts no saviem bērniem. Nereti vīrieši gūst smagus miesas bojājumus, turklāt attiecīgajā laika periodā (2014./2015. gads) konfliktos ģimenē bojā gājuši 19 vīrieši.

Lielbritānijā ir tikai 18 organizācijas, kuras piedāvā patvērumu tieši vardarbībā cietušiem vīriešiem, kopskaitā tās spēj uzņemt 70 vīriešus. Savukārt vardarbībā cietušām sievietēm ir izveidoti 400 krīzes centru.

Vardarbībā cietušo palīdzības organizācijas "Mankind Initiative" pārstāvis Marks Brūkss nav pārsteigts par pētījuma rezultātiem un uzsver, ka ir nepieņemami šķirot cietušās personas pēc to dzimuma vai citiem kritērijiem, palīdzība vienlīdz lielā apjomā jāsaņem katram upurim.

Pirms vairākiem gadiem ar līdzīgu pētījumu Lielbritānijā klajā nāca vīriešu tiesību aizstāvju organizācija "Parity", publicējot iegūtos datus laikrakstā "The Guardian". Arī tolaik pētījums veikts, apkopojot krīzes centru un policijas sniegto informāciju, norādot, ka 40 procentu vardarbībā ģimenē cietušo ir vīrieši.

Foto: new.mankind.org.uk

Pēc sniegtajiem datiem civilizētā valstī, ir jānoskaidro, cik objektīvi ir dati par vardarbību ģimenē Latvijā un kādi tam ir cēloņi! 
Un, jāsāk novērst cēloņus, nevis cīnīties ar sekām!

Saistoši:
Marhilevičs: "...Laiks, kad labs tiek padarīts par sliktu un slikts par labu."

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Uzturā čia sēklas!