Streiks palīdzējis saliedēt izglītības darbiniekus

LIZDA: Streiks ir palīdzējis saliedēt izglītības un zinātnes darbiniekus

 
27. novembrī, notikušais brīdinājuma streiks palīdzējis saliedēt un vienot izglītības un zinātnes darbiniekus, uzskata Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA).


Viesojoties izglītības iestādēs, LIZDA vadība pārliecinājās par to, cik radoši ir pedagogi, piebilstot, ka šo dienu daudzi izglītības darbinieku kolektīvi Latvijā pavadīja vienotības izjūtā, informē ziņu aģentūra LETA.
LIZDA cer, ka decembrī tai nebūs jādomā, kā streiku turpināt. Līdz ar to LIZDA ļoti gaida Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvājumu par turpmāko rīcību saistībā ar pedagogu darba samaksu, ko ministrija solīja sagatavot līdz 7.decembrim. Ministrijas piedāvājumu 9.decembrī izskatīs LIZDA padome, uz kuras sēdi, kas notiks Latvijas Zinātņu akadēmijā, uzaicināta arī izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.
"Streiks ir spēcinājis izglītības sektoru. LIZDA saņēma atbalstu no streika dalībniekiem turpināt iesākto ceļu," norādīja arodbiedrībā.
LIZDA norāda, ka jaunajai arodbiedrības vadībai izdevies īstenot to, kas iepriekš, darbojoties bijušajai arodbiedrības vadībai, bija palicis tikai draudu formā.
Arodbiedrība cer, ka sabiedrības pievērstais skats jomai būs labs atspēriens, lai izgaismotās problēmas beidzot tiktu sadzirdētas.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Senās rotas