Dzīves mācības

Labas dzīves mācības

1. Sākt ar mazumiņu.
Sākt ar mazumiņu – tas ir normāli. Krūze piepildās pakāpeniski, piliens aiz piliena. Katrs meistars kādreiz bija amatieris.
Visi mēs sākam ar mazumiņu – to nevajag noniecināt. Ja esat pacietīgi un mērķtiecīgi, jūs noteikti būsiet veiksmīgi! Neviens nevar kļūt veiksmīgs vienas dienas laikā: veiksme atnāk pie tiem, kuri gatavi sākt ar mazumiņu un cītīgi strādāt, kamēs krūze būs pilna.

2. Domas ir materiālas.
Mūsu apziņa ir Viss. Jūs kļūstiet tie, par ko Jūs domājat.. Ja cilvēks runā vai dara slikti, domājot sliktas domas, viņu vajā sāpes un ciešanas, kuras kā ēna, nekad viņu neatstāj. (Kā domāsi, tā dzīvosi.) Lai dzīvotu skaisti, savas smadzenes “jāpiepilda” ar labām un vērtīgām domām. Tas nav viegli. Taču ir to vērts, jo pareizā domāšana dos jums visu, ko vēlēsieties un par ko regulāri domāsiet. Nepareiza un negatīva domāšana gala rezultātā sagraus visu jūsu dzīvi. Visas kļūmes mums noorganizē mūsu saprāts. To ir vērts izmainīt, ja jūs neapmierina tie rezultāti, kādi jums ir.

3. Piedot.
Uzturēt sevī naidu – tas ir tāpat kā saķert sauju degošu ogļu ar mērķi, iemest ar tām kādam, taču skaidrs ir viens – apdedzināsieties jūs paši. Kad jūs atbrīvosiet tos, kas ieslēgti jūsu nepiedošanas cietumā, jūs atbrīvosiet no šī cietuma paši sevi. Jūs nekad nevienu nevarēsiet piespiest, nesaspiežot paši sevi. Tāpēc mācieties piedot. Mācieties piedot ātrāk. Un pirmkārt jau paši sev.

4. Jūsu darbībām IR nozīme.
Lai attīstītos, jums ir jādara; lai ātri attīstītos, jādara katru dienu. Slava – ir domāta visiem, bet iepazīt to varēs tikai tie, kuri regulāri dara. Paruna vēsta: “Dievs katram putnam dod tārpu, taču nemet to ligzdā”. Budda teica: “Es neticu liktenim, kas uzkrīt uz galvas cilvēkiem, kuri dara, taču es ticu liktenim, kas uzkrīt tiem, kuri grimst dīkdienībā.”

5. Censties saprast.
Mēs esam pārtraukuši cīnīties par patiesību, mēs esam sākuši cīnīties tikai par sevi. No sākuma pacentieties saprast un pēc tam tikai pacentieties, lai saprastu jūs. Jums jāpieliek visas pūles, lai censtos saprast otru cilvēku. Uzklausiet citus, saprotiet viņus un jūs iegūsiet mieru. Un domājiet vairāk par to, kā kļūt laimīgiem, nevis par to, kā panākt, lai jums vienmēr ir taisnība.

6. Uzvarēt sevi!
Labāk uzveikt sevi, nekā uzvarēt tūkstošiem kauju. Tad uzvara būs jūsējā. To jums nespēs atņemt ne eņģeļi ne dēmoni, ne paradīze, ne elle. Lai uzveiktu sevi, jāuzveic savs saprāts. Jums jāiemācās kontrolēt savas domas. Tām nevajadzētu bangot kā jūras viļņiem. Jūs varat padomāt: “Es nevaru kontrolēt savas domas. Doma iešaujas galvā, kad vien tai labpatīkas. Uz ko es atbildu: jūs nevarat aizliegt putniem lidot pār jūsu galvām, taču nepārprotami, jūs varat patraucēt tiem vīt ligzdas uz jūsu galvām.”

7. Dzīvot harmonijā.
Harmonija nāk no jums – no iekšpuses. Nemeklējiet to ārpusē. Tur tās nav, Tā var būt tikai jūsu sirdī. Parasti ārpusē mēs meklējam, lai neredzētu patiesību un realitāti. Harmonija nav ne jauna mašīna, ne jauns darbs vai jauna laulība – harmonija – tas ir miers dvēselē un tas sākas no jums.

8. Būt pateicīgam.
Piecelsimies un pateiksimies par to, ka, ja mēs neesam daudz mācījušies, tad vismaz neesam patērējuši daudz laika. Ja arī esam patērējuši daudz laika, vismaz neesam saslimuši. Ja esam saslimuši, tad vismaz esam dzīvi un neesam nomiruši. Vienmēr atradīsies tas, par ko ir vērts pateikties. Neesiet tik ļoti pesimistiski noskaņoti, lai pat karstākā strīda laikā neatcerētos 10 lietas, par kurām ir vērts būt pateicīgiem. Ne visi cilvēki šorīt pamodās; vakar vakarā daudzi aizmiga pēdējo reizi. Ne visi vakar aizgāja gulēt pilniem vēderiem – savās mājās, blakus saviem mīļajiem. Pateicīga sirds jūs padarīs lielus un varenus un, protams – laimīgus!

https://elims.org.ua

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Senās rotas