Sibīrijas šamaņa Nikolaja Oržaka koncerts


Nikolaja Oržaks, Sibīrijas šamanis,
rīkles dziedāšanas koncerts
13.oktobrī plkst. 19:00,
Koka Rīgā,
Krāsotāju ielā 12, Rīgā.






Sibīrijas (Tuvas) šamaņa, starptatiski atzīta rīkles dziedāšanas meistara Nikolaja Oržaka koncerts 13.oktobrī plkst. 19:00, Koka Rīgā, lai ļautos dziedinošai skaņu radītai vibrācijai un mūzikas meditatīvajam iespaidam!

 Pateicoties meistarībai, ko Nikolajs sasniedzis homei dziedāšanā, viņš pamatoti tiek uzskatīts par Homeiži (Hoomej meistars) gan savā republikā, gan arī plaši ārpus tās robežām.

Homei dziedāšanas maniere ir fenomens, virtuoza izpildīšanas māksla, kuras apguvei nepieciešamas noteiktas spējas, kā arī ilgstoša apmācība. Tās saknes meklējamas tuviešu tautas dziesmās. Tuviešu šamaņi izmanto homei kā dziedinošu dabas skaņu.

Šajā koncertā lieliskā balss virtuoza izpildījumā dzirdēsiet dažādus rīkles d...ziedāšanas stilus: homei, sigit, kargirā, ezengilēr, borbannair. Dziedājumu pavadījumā skanēs arī vairāki šamaņiem raksturīgie mūzikas instrumenti: rituālās bungas, vargans, u.c., kas izsenis ir tikuši izmantoti šamaņu rituālos un pastiprina dziedājuma iedarbību un apvienojumā rada īpašu dziedinošu telpu koncerta laikā.

Rīkles dziedājumiem rituālo mūzikas instrumentu pavadījumā ir milzīgs iedarbības spēks. Tie paplašina apziņu, nomierina un uzlabo pašsajūtu, atbrīvo enerģiju un ievirza to pareizā gultnē. Klausoties šīs dabiskās mūzikas skaņās, klausītāji piedzīvotu harmoniju, prieku, sevis dziļāku apzināšanos, dziedināšanos.
Biļetes Biļešu Paradīzē.
http://www.bilesuserviss.lv/lat/biletes/muzika/tautu_muzika/sibirijas-tuva-samana-nikolaja-orzaka-koncerts-171359/
 

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Senās rotas