Ja Latvijā nav elitāra skola, tā jāuzbūvē!

 Krievijas miljonāre Piņķos atver elitāru skolu.  



 







Piņķos darbību uzsākusi jauna privātskola, kurā mācību maksa ir 19 000 eiro gadā. To saviem bērniem izveidojusi Krievijas miljonāre Jeļena Bujanova.

Tajā savu bērnu var pieteikt jebkurš vecāks, protams, ja viņš var atļauties samaksāt milzīgo mācību maksu.
Arhitektoniski skaistā skola ir šika, bērniem pat ēdienkarti izstrādājis Latvijā slavens šefpavārs. Skolas dibinātāja ir miljonāre no Krievijas (viņai Latvijā ir uzturēšanās atļauja), kura iestādi izveidojusi tāpēc, ka nav sanācis savus bērnus iekārtot jēdzīgā Rīgas skolā.

Bujanova teikusi, ka viņa „Exupery International School” izveidojusi tādēļ, ka viņai nav izdevies savus bērnus iekārtot ne prestižajā Žila Verna Rīgas Franču skolā, ne Rīgas Starptautiskajā skolā, kur mācās daudzi ārvalstu diplomātu bērni, jo tur trūcis vietu.

Uzturēšanās atļauja par investēšanu bankā

Maskaviete pirms pieciem gadiem ieguvusi uzturēšanās atļauju, investējot naudu Rietumu bankā. Savus miljonus viņa nopelnījusi, strādājot dažādās biznesa nozarēs Krievijā. Pēdējos 15 gadus Jeļenai ir uzņēmums, kas darbojas IT jomā, piemēram, veido datu pārraides sistēmas citiem uzņēmumiem. Savukārt skolu Jeļena par biznesu neuzskata, jo ieguldījumus atpelnīt diez vai izdosies.

Pierīgā viņa izveidojusi četru valodu (latviešu-krievu-angļu-franču) apmācības izglītības iestādi, kas bērniem piedāvā mācības, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas apmācības metodiku. Individuāla apmācību programma, kas pielāgota katra bērna spējām.

Skolas dibinātāja uzsver: „Mūsu galvenais mērķis - sniegt bērniem augstas kvalitātes izglītību, lai, beidzot skolu, viņi būtu gatavi pieaugušo pasaulei un konkurētspējīgi tajā. Lai viņiem būtu iespēja izvēlēties pašas labākās augstākās izglītības iestādes ne vien Latvijā, bet jebkurā pasaules valstī. Taču tikpat būtiski sniegt bērniem pārliecību par saviem spēkiem, kas rodas no iespējas realizēt tieši viņu intereses, un skolas iespējas adaptēt apmācību dažādiem uztveres ātrumiem. Tāpēc katram bērnam tiks nodrošināta individuāla pieeja visplašākajā ziņā, tostarp arī individuāls izglītības plāns”.

Piedāvā ekskluzīvu izglītību un ēdienkarti

Jaunās skolas mācību programmas atbilst Latvijas Izglītības ministrijas prasībām un tajās esot iekļauts viss labākais, ko piedāvā dažādas Eiropas un pasaules izglītības sistēmas.

Savukārt par to, lai bērni saņemtu pilnvērtīgu uzturu, parūpējies „36. līnija” šefpavārs Lauris Aleksejevs, kurš izstrādājis daudzveidīgu ēdienkarti, ievērojot bērnu vajadzības un gaumi attiecībā uz ēdieniem.

Jauno mācību gadu uzsāks 50 bērnu

Skolas pārstāve Jana Kralliša Kasjauns.lv teica, ka skolā savu bērnu var pieteikt jebkurš vecāks, protams, ja viņš var samaksāt mācību maksu. Nav svarīgi, cik valodas bērns zina, cik viņš ir paklausīgs vai attapīgs.

Bērniem pieejamas divpadsmit pamatmācību telpas, piecas valodu apguves telpas, divas datortelpas, sporta un aktu zāle, kā arī mākslas un mūzikas apguves telpa. Nākamos gleznotājus un tēlniekus šeit gaida arī mākslas studijas, bet jaunos ķīmiķus, fiziķus un biologus - kabineti ar īpašu laboratorijas aprīkojumu. Skolā pieejamas arī ārpusstundu nodarbības: mūzika, džudo, dejošana, teātris, vingrošana, šahs, zīmēšana/māksla, kino/foto, robottehnika.

Kralliša Kasjauns.lv pastāstīja: „Ņemot vērā, ka šis ir skolas pirmais darbības gads, šobrīd uzņemti 50 bērni, kas mācīsies 1. – 5.klasē. Taču vecāki joprojām var pieteikt bērnus mācībām. Kopumā skola būvēta, rēķinoties, ka tajā mācīsies ap 200 bērniem kopumā pamatskolā un vidusskolā, kā arī 128 bērni pirmsskolas izglītības iestādē. Mācību maksa ir 19 000 eiro gadā (pirmais mācību gads) un 17 500 katrā nākamajā gadā”.
Pēc skolas vadības teiktā mācību maksa segs tikai atalgojumu skolotājiem un ēdināšanas izmaksas, taču ne skolas izveidošanā ieguldītos miljonus eiro.

Skolotāji  no 6 valstīm

Skolā mācīsies dažādu tautību turīgu vecāku bērni no Latvijas, bet skolotāju kolektīvs būs internacionāls. Pedagogi būs ne tikai no Latvijas, bet arī Lielbritānijas, Francijas, ASV, Krievijas un Venecuēlas, kuri bērniem spēj sniegt ne vien zināšanas, bet izpratni par citām kultūrām, teica Kralliša.

Privātskola "Exupery International School" video



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Senās rotas