GNP Līgatnes dabas taka


Apmeklētājiem atvērtas Gaujas Nacionālā parka
Līgatnes dabas takas
 

 

 

Ātrāk nekā plānots, noslēgušies intensīvākie būvdarbi Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takās, un objekts no šīs nedēļas atkal atvērts apmeklētājiem.
 Līgatnes dabas taku vadītāja Inta Lange pastāstīja, ka teritorijā turpinās jaunās infrastruktūras izbūve, tomēr vairs nav tik intensīva transporta kustība, kas traucēja apmeklētājiem baudīt gaidīto un cerēto mierīgo atpūtu dabā. Pagaidām apmeklētājiem arī atvērta tikai daļa no jaunās pastaigu infrastruktūras. Baudīt atpūtu svaigā gaisā, iepazīstot Latvijā mītošo meža dzīvnieku ikdienu, ir iespējams, mērojot maršrutu pēc īpašā pagaidu marķējuma.
Dabas tūrisma infrastruktūra Līgatnes dabas takās tiek atjaunota ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem. Darbi turpināsies līdz pat oktobra beigām. Līdz šim intensīvās būvniecības dēļ Līgatnes dabas takas apmeklētājiem bija slēgtas divas nedēļas.

Jau ziņots, ka šajā gadā Līgatnes dabas takas atzīmē 40.pastāvēšanas gadadienu Dabas aizsardzības pārvalde jau īstenojusi vairākus uzlabojumus objektā – pēc remonta atvērts skatu tornis, no kura var vērot Gaujas Nacionālā parka ainavu. Savukārt ar uzņēmēju atbalstu teritorijā izveidots bērnu rotaļu laukums un ierīkoti soliņi.
Šajā gadā plānots uzbūvēt dzīvnieku barības sagatavošanas virtuves ēku, kas nodega šā gada pavasarī. Dabas aizsardzības pārvalde izsludinājusi iepirkuma procedūru par būvniecības darbu veikšanu.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Senās rotas