Ķermeņa un gara attīrīšana.


Ķermeņa un gara attīrīšanas gudrības. Dziednieks un homeopāts Elmārs Orlejs.



Kā precīzi noformulēja izcila dzejniece, mēs esam divpusīgi. Mums ir iekšiņa un āriņa kā visam šajā pasaulē.



Un tas vien, ka savu iekšiņu neredzam tik bieži un labi kā aprūpēto ārpusi, nenozīmē, ka par to ilgstoši var nelikties ne zinis. Mūsu templī mēs neesam vieni – tūkstošiem dažādu sīkbūtņu, sēnīšu un parazītu mīt mums līdzās. Lūgti un nelūgti, vēlami un nevēlami. Par tiem nevēlamajiem arī šī saruna.


Slimību pamatā ir netīrs organisms, ko mēs aizķēpājam, aizsprostojam, saduļķojam ar nepareizu, ķimikālijām piesātinātu uzturu, regulāru pārēšanos, alkoholu, smēķēšanu, medikamentiem, stresu, negatīvām domām, saka dziednieks Elmārs Orlejs.

Ja es gribētu uzrakstīt, cik baktēriju ir uz zemeslodes, skaitlis aizņemtu vairākas rindkopas, tāpēc pietiks, ja pateikšu, ka karotē jogurta ir 1,5 miljardi baktēriju. Šīs sīkbūtnes uz Zemes dzīvo jau 3,8 miljardus gadu, un pirmos divus miljardus tās bija planētas vienīgie iedzīvotāji. Tās spēj pārciest neiedomājami skarbus apstākļus, un, lai gan sastāv no vienas šūnas, tām ir neskaitāmi talanti, tāpēc, runājot par baktērijām, nicīgo sejas izteiksmi derētu nomainīt ar apbrīnas pilnu.
Nākas samierināties, ka arī mūsu ķermenis ir planēta, ko apdzīvo milzum daudz sīku radību. Zarnās mēs nēsājam aptuveni 1000 sugu baktērijas, kas sasniedz pusotra kilograma svaru, uz plaukstām mitinās aptuveni 200 dažādu baktēriju sugu. Lielākā daļa no tām uzskata mūs par savām mājām – tātad izturas draudzīgi, vēl vairāk – bez labajām baktērijām mēs nespētu eksistēt. Tomēr – kā par daudz, tas par skādi. Ja baktērijas savairojas pārāk daudz, tās mūsu organismam nodara lielu postu, izraisot slimības.
Lai no tā izvairītos un uzlabotu dzīves kvalitāti, ik pa laikam organisms ir jāpatīra no nelūgtajiem kaimiņiem – mikrobiem, sēnītēm un parazītiem, uzskata dziednieks, masieris, homeopāts Elmārs Orlejs. Jau vairākus gadu desmitus viņš saviem pacientiem izstrādā individuālās programmas ķermeņa attīrīšanai, kas ir pamats domu, psihoemocionālā stāvokļa un fiziskā ķermeņa attiecību sakārtošanai.

Elmāra Orleja veselības formula:



• attīri organismu;
• ēd 80% sārmainu, 20% skābu produktu;
• lieto dabiskas pārtikas piedevas;
• dzer kvalitatīvu ūdeni;
• skrien, peldi, brauc ar velosipēdu, skrituļslidām, vingro;
• elpo pareizi – tas nodrošinās skābekļa uzņemšanu un enerģijas plūsmu pa kanāliem;
• apmeklē pirti, veic ūdens procedūras;
• labi izgulies un pastaigājies pa mežu, gar jūru;
• atrodi laiku relaksācijai meditējot;
• domā pozitīvi, sajūti radošo un mīlestības enerģiju, kas piepilda dzīvi ar laimes un prieka izjūtu.

Kad miesa rūgst un pūst, dvēsele cieš

Elmāra Orleja kabinets Rīgas centrā smaržo pēc ārstnieciskajām eļļām. Pie sienas bilde ar sniegotiem Himalaju kalniem un plakāti, kuros shematiski attēlots cilvēka biolauks un enerģētiskie centri – čakras. Plauktos grāmatas, zāļu tējas, no dažādām aizjūras valstīm speciāli pasūtīti uztura bagātinātāji, kādus nevar atrast nevienā aptiekā, dažas svētbildes. Telpas vidū sagurušas miesas gaida masāžas kušete. Te jāpiebilst, ka Elmārs Orlejs ir izcils masieris un manuālais terapeits ar 40 gadu darba pieredzi. Dziednieks jau daudzus gadus nodarbojas ar jogu un ir pievērsies Austrumu filozofijai, kas viņam netraucē sevi uzskatīt par kristieti, jo “ir vienalga, pa kuru ceļu tu ej uz Romu”, galvenais ir personības – gara un dvēseles – attīstība, ko neveicina saguris, slims, pūstošs ķermenis. Teiciens veselā miesā – vesels gars ir balta patiesība. Pats dziednieks ir spilgts piemērs tam, kā darbojas miesas un gara tīrības, un veselīga dzīvesveida mehānisms. Viņš izskatās jaunāks par savu cienījamo vecumu, ir slaids, stiegrains un darbīgs.
“Jebkuras attīrīšanās pamatā ir domas, jo katra orgāna un šūnas sākotne ir mūsu galvā. Negatīvi domājot, mēs piesārņojam ķermeni, ļaunais gūst pārsvaru pār labo, rodas enerģētiskais pārrāvums, un mēs saslimstam,” saka dziednieks. Tas nozīmē, ka attīrīties jāsāk ar domām, psihoemocionālo stāvokli. Slimību pamatā ir netīrs organisms, ko mēs aizķēpājam, aizsprostojam, saduļķojam ar nepareizu, ķimikālijām piesātinātu uzturu, regulāru pārēšanos, alkoholu, smēķēšanu, medikamentiem, stresu, negatīvām domām. Steigas, nevienmērīgā ritma kaleidoskops rada brīnišķīgu vidi mikrobiem, kas vairojas kā traki un iekārtojas visos mūsu ķermeņa logos, durvīs, istabās, bēniņos un kaktos. Dziednieks uzsver, ka mūsdienu lielā nelaime ir liekais svars un nepareiza vielmaiņa, kas sākumā tikai traucē dzīvot, bet vēlāk izraisa nopietnas saslimšanas.
Ikdienā organisms pats atbrīvojas no atkritumiem un indēm – caur ādu, svīstot, ar urīnu un izkārnījumiem, caur degunu un plaušām. Ja mēs uzņemam nesabalansētu uzturu, nepievēršot uzmanību tam, cik daudz sārmainu, cik skābu produktu lietojam, dzeram nekvalitatīvu krāna ūdeni, mums nav fizisku aktivitāšu, mēs neveicam fiziskus un elpošanas vingrinājumus, mēs novājinām svarīgos orgānus un ķermeni kopumā, kuram ar laiku vairs nav spēka cīnīties ar slimībām. Dziednieks brīdina: “Pienāk brīdis, kad aknas, nieres un resnā zarna, kas ir galvenie izvadorgāni, zaudē dabiskās pašattīrīšanās spējas un toksiskas vielas piesārņo šūnas, muskuļus un audus, tāpēc rodas sāpes muskuļos un locītavās, izsitumi, temperatūra un citas izpausmes. Gadās, ka cilvēkam ir nenoteiktas sāpes, nogurums, temperatūra, bet iemeslu ārsti nevar atrast. Cēlonis var būt pasliktināta nieru darbība un urēmija.”
Nesen pie Orleja ieradusies kliente no Šveices. Sieviete bija izstaigājusi visus iespējamos ārstus, nogulējusi piecas dienas Gaiļezera slimnīcā, bet viņai nekas netika diagnosticēts. Paciente sūdzējās par muskuļu sāpēm, nespēku. “Es uzreiz pateicu, ka viņai ir problēmas ar nierēm. Smalkā aparatūra neko neatrada, jo viņai nebija ne cistu, ne akmeņu, bet neliels iekaisums nieru bļodiņās nebija pamanāms,” stāsta dziednieks.
Attīrīšanās nav nekas jaunmodīgs cilvēcei. “Tūkstošiem gadu pasaules tautas zina gavēšanas nozīmi – cilvēka ķermeņa un gara attīrīšanu. Gavējot cilvēks izvada no organisma toksiskās vielas, līdz ar to organisms atgūst dabisko līdzsvaru, orgānu darbība un vielmaiņa sakārtojas, iekaisuma procesi samazinās, jo izvadās indes, kas sakrājušās nepareizas vielmaiņas dēļ,” Elmārs Orlejs skaidro. Attīrīšanos tradicionāli veic rudenī pirms Ziemassvētkiem un pavasarī pirms Lieldienām.

No dažādām ciltīm nākuši

Lai sāktu attīrīšanos, ir jāveic priekšdarbi – jānobriest procesam psiholoģiski, apziņas līmenī, jāapzinās, kāpēc to vajag, ko es ar to gribu panākt, pēc tam var izvēlēties laiku, kad sākt attīrīšanos, tās ilgumu un metodi. “Attīrīšanās programma ir rūpīgi jāizpilda, citādi nav jēgas pat sākt,” uzsver Orlejs. “Gavēņa laikā jāatsakās no dzīvnieku valsts produktiem, vēlams lietot sārmaino uzturu – graudaugus, dārzeņus, augļus, sēklas. Galvenais – atteikties no gaļas produktiem, kas visvairāk piesārņo ķermeni.”
Saku: neticu veģetāriešu filozofijai, atteikties no gaļas tagad vienkārši ir modē. Cilvēks ir visēdājs, kas pirms tūkstošiem gadu medījis mamutu un, gar pirkstiem tekot siltiem taukiem, ugunskura gaismā plosījis gaļu nost no kauliem. Elmārs Orlejs skaidro: “Ledus laikmetā, kad apstākļi bija skarbi, cilvēki medīja dzīvniekus, lai apģērbtos un paēstu. Tomēr cilvēkiem ar atšķirīgām asins grupām garšo dažādi produkti. To nosaka ģenētiskā informācija par to, kā tūkstošiem gadu veidojusies cilvēku virtuve. Senos laikos bija cilvēku grupas, kas vāca augus, un bija mednieki. Tas ir iemesls, kāpēc joprojām daļai cilvēku garšo graudi, bet daļa nevar dzīvot bez gaļas. Bieži pie manis nāk mammas un sūdzas, ka bērns neēd gaļu. Manā ģimenē ir līdzīgi, arī es pats tikpat kā neēdu gaļu.”
No vārdiem pie darbiem. Lūdzu, lai dziednieks detalizēti izstāsta par attīrīšanās kūri, kas būtu vienkārša un izturama, turpinot normāli dzīvot un strādāt. Orlejs saka, ka pats to bieži dara un ka ir labi rezultāti, tāpēc efektivitāti garantē. Pirmās trīs dienas var sāpēt un reibt galva, jo indīgās vielas sāk izdalīties no organisma, pēc tam diskomforts samazinās, un beigās sajūta esot dievīga.
Orleja attīrīšanās programma paredzēta desmit dienām. Uzturā var lietot graudaugus – prosu, griķus, miežu putraimus, kā arī destilētu ūdeni. Biezputru vāra verdošā ūdenī bez piedevām. Nedrīkst izmantot pat sāli. Putru var ēst, cik vien vēlas, paralēli jāizdzer viens litrs attīrošo tēju dienā. Obligāti jāizdzer pusotrs litrs kvalitatīva avota ūdens. Ieteicams lietot jūras aļģu preparātu Spirulina, ko var nopirkt aptiekās. Lielveikalos pieejami arī jūras aļģu salāti. Attīrīšanās laikā var dzert svaigi spiestas augļu vai dārzeņu sulas no sārmainiem produktiem, kas nerada zarnu uzpūšanos.
Katru otro vakaru vēlams tīrīt resno zarnu, izdarot klizmu. Šim nolūkam pagatavo kumelīšu novārījumu, vienu ēdamkaroti ziedu aplejot ar pusotru litru verdoša ūdens. Uzlējumu pavāra piecas minūtes, nokāš un atdzesē līdz 36 grādu temperatūrai. Otrs klizmas veids: pusotram litram novārīta, atdzesēta ūdens pievieno 1–2 ēdamkarotes olīveļļas un viena citrona sulu. Pusotrs litrs klizmas pakāpeniski jāielej taisnajā zarnā un jāciešas iespējami ilgāk, 15–30 minūtes. Kad vairs nevar izturēt, jādiedz uz tualeti.
Pēc attīrīšanās pakāpeniski jāatgriežas normālā ēšanas režīmā, sākot ar dārzeņu salātiem, zupām un sautējumiem, ko vāra ūdenī. Jāēd zaļumi, putraimi, augļi, biezpiens, rudzu maize ar dabisko ieraugu, jādzer sulas un kefīrs.
Pēc attīrīšanās kūres uzlabojas gan fiziskā, gan garīgā pašsajūta. Tāpēc dziedniekam grūti saprast, ka ir cilvēki, kas to nenovērtē. “Pie manis atnāk paciente un sūkstās: man nav naudas, par ko nopirkt zāles, nevaru atnākt pie jums, neko nevaru, jo man jāpērk kažoks un jāceļ villa jūras krastā. Jājautā, kas ir svarīgāka – dvēseles māja vai tā, kurā nebūs, kam dzīvot? Es redzu, ka tas cilvēks pūst un trūd no iekšpuses, orgāni nestrādā, kā nākas. Tas uzreiz redzams pēc sejas ādas, nemaz dziļāk nav jāpēta. Nu, ko tur var darīt: ja cilvēks uzskata, ka ķermenis nav svarīgs, dzīvojiet, kā vēlaties!”




Ja cilvēks ir saskābis, viņā savairojas mikroorganismi, un viņš saslimst. Skābu vidi vairo arī ļauni nodomi, negatīvas domas un slikti darbi, stress un steiga.Esam saskābuši
Ja mēs dzīvojam miskastē, nekas labs tur nevar būt, tas nu ir skaidrs. Atkritumi ir jādabū laukā, lai ko tas maksātu. Kur paliek apetītlīgās kotletītes, rozā pudiņš ar putukrējumu, šmorētā vistiņa, frī papildporcija un speķa pīrādziņi? Mūsu ķermenis ir viena liela, vairākās maiņās strādājoša pārstrādes fabrika. Bet reizēm mūsu centīgajiem strādniekiem – orgāniem – jāļauj atpūsties, iesaka dziednieks.
Galvenie orgāni, kas strādā kā zvēri, lai ar to visu tiktu galā, ir aknas – žultsvadu sistēma kā asinis attīrošs filtrs, nieres – šķidruma un sāļu pārpalikuma izvadītāja – un centrālā atkritumu savācēja un kanalizācijas caurule – resnā zarna. Patiesībā gan barības pārstrāde sākas jau mutes dobumā. Elmārs Orlejs ieteic katru kumosu cītīgi sakošļāt, jo siekalas veic fermentāciju, un pretēji ieradumam šķidrums ēdienam nav jāuzdzer, jo tas veicina rūgšanas un pūšanas procesus.
Mūsu mazajiem kaimiņiem – mikrobiem – vislabāk patīk resnā zarna. “Baktērijas, sēnītes, parazīti – tur viss mudž!” izsaucas dziednieks. Labās baktērijas sašķeļ indīgās vielas, neļaujot tām sakrāties, nonākt asinīs un nogalināt mūs. Tomēr zarnā mājvietu ir radušas arī sliktās baktērijas, kas nelielā daudzumā mūs netraucē, bet lielākā koncentrācijā izraisa slimības. Ja resno zarnu pārpilda neizvadītās atkritumvielas, tās saturs sāk rūgt un trūdēt. Tā ir īstā vieta nelūgtajiem apakšīrniekiem, kas tāpat kā ikviens organisms dabā cenšas savairoties līdz bezgalībai, gūstot uzvaru evolūcijas cīņā.
“Mikroorganismi pār mums gūst uzvaru, jo esam saskābuši,” stāsta Elmārs Orlejs. “Joga apgalvo: esmu tas, ko ēdu. Tā ir taisnība. Mēs ēdam pārsvarā skābus produktus, kas tik ļoti patīk visādiem mošķīšiem, bet kaitē mums vitāli svarīgiem orgāniem un sistēmām. Dienā ir jāapēd 80% sārmaino un 20% skābo produktu. Ko darām mēs? Liels karbonādes gabals, cepeškrāsnī nobrūnināti kartupeļi, mazdrusciņ salāti un kompots vai saldais pa virsu. Kāda ir tradicionālā latviešu ēdienkarte? Pīrādziņi, smalkmaizītes, bagātīgi gaļas ēdieni. Tās ir šausmas!”
Dziednieks nopietni iesaka izvairīties jaukt produktus, kuros ir olbaltumvielas, ar produktiem, kuros ir ogļhidrāti, kā arī sekot līdzi, cik sārmaino un skābo produktu tiek patērēts uzturā. Sārmainie produkti ir dārzeņi, ogas, augļi, graudi, arī diedzētie, pākšaugi, garšaugi. Pie skābiem produktiem pieder visi gaļas produkti, zivis, olas, piena produkti, maize, baltie milti un to izstrādājumi, cukurs, medus. Starp citu, ar mizu vārīti kartupeļi ir sārmaini, bez mizas – skābi. No rīta ir jāēd sārmaina barība, piemēram, auzu pārslu tume ar banāniem vai svaigām ogām. Pusdienās ieteicama olbaltumiem bagātīga maltīte – zivs ar dārzeņiem u. tml., vakariņās var baudīt ogļhidrātus dažādu augļu veidā.
Ja cilvēks ir saskābis, viņā savairojas mikroorganismi, un viņš saslimst. Skābu vidi vairo arī ļauni nodomi, negatīvas domas un slikti darbi, stress un steiga. Mikroorganismi tikmēr nesēž dīkā – tie kļūst par komplicētiem veidojumiem – mikrozīmiem (mikro – mazs, zyma – būtne) un pilnvērtīgām dzīvības formām – sēnītēm. Skābā vidē aug un attīstās miljoniem sēnīšu, tostarp candida. Par mikroskopisko sēnīšu savairošanos liecina sāpes, infekcijas, orgānu darbības traucējumi, sāpes zarnās, aizcietējumi, caureja, hemoroīdi, plaušu slimības, astma, saaukstēšanās slimības, gripa, ādas slimības, tostarp sausa āda, nieze, pūtītes, strutaini izsitumi, augoņi, vilkēde, kāju un roku pirkstu sēnīte, piena sēnīte, locītavu un muskuļu sāpes, reiboņi, čūlas, prostatas dziedzera slimības, ginekoloģiskas slimības, menstruālā cikla traucējumi, cistas un audzēji, hormonālā līdzsvara traucējumi, nieru slimības, skleroze, artrīts, nervozitāte, bezmiegs, nogurums, apātija.
Ko darīt? “Vispirms jānoskaidro, cik skābi esam, veicot siekalu, urīna vai asins analīzi. pH līmenim ideālā gadījumā jābūt no 7,35 līdz 7,45 pēc skalas no 1 līdz 14. pH līmeni līdzsvarot palīdz sārmaini produkti, pārtikas soda, organisma attīrīšana, diēta, veģetārisms, ūdens procedūras, fiziskas nodarbības, pareiza, dziļa, dinamiska elpošana, pozitīva domāšana un meditācija,” pārliecināts E. Orlejs.

Baisā Candida

Gribu uzzināt kaut ko vairāk par briesmīgo sēni ar skanīgo nosaukumu Candida. Vai tā tik tiešām ir liels ļaundaris? Elmārs Orlejs apstiprina: “Kamēr imūnsistēma būs aizņemta cīņā ar Candidu, tā nevarēs stāties pretī citiem iebrucējiem: herpes vīrusam, ļaundabīgajiem audzējiem, alerģijām un citām kaitēm. Lai uzlabotu imūnsistēmu, ir jāuzvar Candida.”
Šī sēne aug zarnās un, ja organisms ir novājināts, viegli iekaro gremošanas orgānus. Tas jāņem vērā pēc antibiotiku lietošanas, kad nepieciešams prebiotiku kurss, kas zarnās atjauno labvēlīgu mikrofloru. Virzoties tālāk, Candida pārklāj deguna gļotādu un mēles virsmu. Sēne uzturas asinīs un tādējādi tiek transportēta pa visu organismu, iekļūstot visos orgānos, nervu sistēmā un mugurkaulā. Naidnieku pulki vairojas strauji un izplatās pa visu organismu.
Savairojušās sīkbūtnes izraisa nogurumu, miegainību, galvassāpes, nespēju koncentrēties, depresiju, ādas niezi un izsitumus. Candida ir vainīga pat pie savītušas, sagurušas un trauslas ādas, nepatīkamas elpas, slikta ādas un matu aromāta, aizdusas un urīna nesaturēšanas. Sarakstu var turpināt ar gluži vai visām iespējamajām diskomforta pazīmēm.
Dziednieks saka, ka Candida mielojas ar liellopu, cūkas un putna gaļu, cukuru, bulciņām, limonādi, kafiju un alkoholu. Tai negaršo jūras kāposti, garšaugi, sēklas, greipfrūti, kivi, granātābols, citroni, upeņu sula. Elmārs Orlejs iesaka izmantot gī sviestu, no kā varot pagatavot neitrālu ēdienu. Lai radītu asinīs sārmainu vidi, ir jālieto probiotiskās – labvēlīgās – baktērijas, kas pievienotas kefīram un skābpiena produktiem.

Iemīlam aknas un nieres

Turpinot veikt ģenerālo tīrīšanu organismā, dziednieks sarauc pieri un saka: ilgu gadu darba pieredzē pārliecinājies, cik svarīgi un pārāk maz novērtēti orgāni ir aknas un nieres. Ja tās signalizē: esam pārslogotas, netīras, nogurušas, obligāti jāveic to pamatīga attīrīšana. Elmārs Orlejs uzsver, ka nevar veikt uz savu galvu lielo tīrīšanu, pirms tam jākonsultējas ar ārstu, bet mazus spodrības darbiņus – katrā laikā bez ierobežojumiem. “Aknas ir otra sirds. Kad sirds apstājas, aknas vēl piecas minūtes turpina darboties. Tās ir liels filtrs, cauri kuram iziet viss, ko apēdam un iedzeram. Par vāju aknu darbību liecina dzelteni acu āboli, tumšs, nespodrs urīns, tumši pigmenti uz sejas un rokām, pinnes, nātrene, akne, hormonālas problēmas,” viņš stāsta.
Pirms aknu lielās tīrīšanas noteikti ir jāpārbauda, vai žultspūslī nav lielu akmeņu. Ja akmeņi ir puscentimetru lieli un lielāki, attīrīšanu nedrīkst veikt. Taču attiecībā uz mazāku akmentiņu izvadīšanu rezultāti ir apbrīnojami. “Pēc procedūras cilvēki man ir rādījuši burciņu ar 20–30 maziem akmentiņiem, kas iztīrījušies. Viņi jūtas pavisam citādāk, sāpes ir izgaisušas, un uz operāciju nav jāiet,” dziednieks mierina.
Tātad – kā notiek aknu ģenerāltīrīšana? Trīs dienas pirms procedūras nedrīkst neko ēst, jādzer svaigi spiesta ābolu sula – cik vēlas. Pirmās un otrās dienas vakarā jāveic klizma. Trešās dienas vakarā precīzi pulksten 19:00 jāsāk procedūra. Iepriekš pie gultas jānoliek 300 ml uzkarsētas olīveļļas, 300 ml citrona sulas un tīra ēdamkarote. Jāapguļas uz labā sāna, pie aknu rajona jāpiestiprina silts termofors vai elektriskais sildītājs. 19:00 jāiedzer divas ēdamkarotes olīveļļas, uzdzerot vienu ēdamkaroti citrona sulas. Dozēto devu atkārto ik pēc 15 minūtēm, līdz izdzerta visa olīveļļa. Beigās izdzer visu atlikušo citrona sulu. Pēc divām stundām taisa klizmu un vēro, kas iztīrās. Tie var būt mazi akmentiņi, sacietējumi, gļotas – žults izdalījumi. No rīta vēlreiz uztaisa klizmu. Nākamās trīs dienas jāievēro diēta – jāēd maigi, veģetāri ēdieni un jādzer zāļu tējas. Ārstniecisko augu tējas labi kalpos arī aknu ikdienas attīrīšanas procedūrām, derēs pieneņu sakņu, piena dadzīša, artišoka un bārbeles tējas. Aknas labi attīra arī minerālūdens Essentuki.
Otrs ļoti svarīgs orgāns ķermeņa attīrīšanā ir nieres, tas ir ļoti aizņemts orgāns, kam jāveic daudz un dažādas funkcijas, tās filtrē asinis, savāc sāļu pārpalikumus, sūta uz urīnpūsli ūdeni ar toksiskām vielām. Nierēm ir svarīga loma vielmaiņas procesos, virsnieru dziedzeri izdala adrenalīnu. Dziednieks uzskata, ka nierēm vajag vismaz pusotru litru kvalitatīva ūdens dienā. Mazās, sliktās būtnes no nierēm aizbiedē ingvera saknes pulveris, pienenes saknes, rūgtās vērmeles, brūkleņu lapas, krūkļa un ozola miza, kalmes saknes, krustnagliņu pulveris. Visu gatavo vienādās porcijās, vienu ēdamkaroti maisījuma aplej ar 250 ml verdoša ūdens, ļauj pusstundu ievilkties. Dzēriens jālieto trīs reizes dienā pirms ēdienreizēm pa pusglāzei.

Ar ko aizpildīt tukšumu

Augu tējas, protams, ir ļoti noderīgas, bet kā ar vitamīniem un citiem uztura bagātinātājiem? Elmārs Orlejs nopūšas: pārtika veikalu plauktos izskatās apetītlīga, bet tukša, tās uzturvērtība ir zema. Toties mums, lai justos labi, vajag daudz: 60 minerālvielas, 16 vitamīnus, 12 aminoskābes un proteīnu saturošas olbaltumvielas, kā arī trīs taukskābes. Dziednieks iesaka uztura bagātinātājus, bet tikai un vienīgi no augiem. Nekādu sintētiku!
Varam izvēlēties zivju eļļu, lineļļu, naktssveces eļļu. Orlejs iesaka arī Noni sulu no augļiem, ko dažādu slimību ārstēšanai izmanto polinēzieši. Lielisks palīgs imunitātei ir koloidālais sudrabs. Tas tiek uzskatīts par dabisku antibiotiku, kas iznīcina vairāk nekā 650 mikroorganismu. No zaļajiem augiem iegūst hlorofilu, ko var lietot gan iekšķīgi, gan ārīgi. Tas dziedē čūlas, kolītus, pankreatītu, žultspūšļa iekaisumus un ir antiseptisks līdzeklis, kas nierēm un urīnpūslim palīdz atbrīvoties no urīnskābes, sekmīgi ārstē mazasinību. Ārīgi tas dziedē apdegumus, brūces, atrofiskās čūlas, izgulējumus, novērš iekaisumus, iznīcina sliktās baktērijas.
Kā sakārtot pH līmeni? Elmārs Orlejs iesaka lietot aerobo skābekli vai 2% ūdeņraža pārskābi, pievienojot trīs pilienus 2% ūdeņraža pārskābes 250–300 ml ūdens, var arī lietot 10–15 Oxybuild pilienus uz 150–200 ml ūdens. Viņš paskaidro, ka sliktie mikroorganismi ir anaerobi – tie aug un attīstās bezskābekļa vidē, bet samazinās apskābekļotā organismā.
Liekot aiz auss dziednieka viedos ieteikumus un prātīgi apejoties ar savu garu un miesu, bez pārspīlējuma ir iespējams sasniegt 100 gadu vecumu – nevis kā dārzenim un prātu izkūkojušam večukam, bet gan kā spriganam, dzīves procesos ieinteresētam indivīdam. Zinātnieki vispār uzskata, ka cilvēka dzīves ilguma ģenētiskais potenciāls ir 120–140 gadu!
Taču es nobeigumā vēlos no Elmāra Orleja uzzināt vēl kaut ko. Esmu dzirdējusi, ka viņš ar īpašu rāmīšu palīdzību nosaka un koriģē biolauku, tādējādi harmonizējot enerģētiskos centrus. Saku: nekur prom neiešu, kamēr meistars neapskatīsies, cik liels ir mans lauks, un neatvērs čakras. Biolaukam jābūt vismaz trīs metri, bet mans ir tikai metrs, metāliskie rāmīši rāda, ka čakras ir puspievērtas. Nu, ko, ķeramies pie darba! Es apsēžos krēslā, nolieku rokas priekšā. Jūtu, ka dziednieks vairākas reizes ātri apvelk rokas ap galvu, pēc tam es brēcu: au, vai, ai! Masieris sāpīgi saspiež sprandu, tad muskuļus pie lāpstiņām. Tie ir iekaisuši. Tad viņš saķer mani aiz padusēm, parauj uz augšu, un es dzirdu, kā man nokrikšķ kakls. Ar straujām, vieglām roku kustībām viņš turpina harmonizēt manu enerģētiku. Pēc tam pārņem tāda svaiguma, viegluma sajūta, ka gribas pasmaidīt. Pasaule ir vaļā, spēcinošā enerģija ieplūst manī. Atvadoties sirmais dziednieks sirsnīgi nosaka: lai jums visiem laba veselība!

Evija Hauka,
Patiesā Dzīve
Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva, Ieva Lūka/ LETA

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Uzturā čia sēklas!