Latvijā pirmoreiz notiks latviešu saiets „Trejdeviņi”


Naukšēnos no 31.jūlija līdz 6.augustam ģimenes, kas vēlas kopt, izzināt un apgūt senču tradīcijas, pirmo reizi pulcēsies uz latviskās dzīvesziņas saietu „Trejdeviņi”. 







Saietā „Trejdeviņi”, kura sauklis ir Personīgajai izaugsmei un tautas vienotībai!, ikviens neatkarīgi no vecuma, zināšanām un spējām varēs padziļināti izzināt latviskās gudrības, un mācības, un vienlaikus apgūt arī paša personības izaugsmei derīgo. Saieta norišu klāstā būs gan lekcijas, gan praktiskās nodarbības, fiziskās aktivitātes, un sports, kur atbilstoši vecumam un interesēm varēs piedalīties katrs saieta dalībnieks. Saiets būs lieliska iespēja saturīgi un noderīgi visai ģimenei pavadīt laiku kopā. Ar Naukšēnu pašvaldības atbalstu un atsaucību saieta mājvieta būs Naukšēnu vidusskola un Naukšēnu muiža. Plašajās vidusskolas telpās un sporta hallē notiks nodarbības, bet Naukšēnu estrādē un kultūras namā dalībnieki tiksies ar speciāli aicinātiem viesiem un pulcēsies uz vakara pasākumiem – koncertiem, izrādēm, latvju dančiem un citiem pasākumiem. 

Saietā varēs apmeklēt nodarbības, jeb ritus, kuros būs iespējams nodarbināt gan prātu, gan rokas. Saieta daudzo lektoru un nodarbību vadītāju vidū ir latviskās dzīvesziņas kopēja Sarmīte Strautmane, mākslinieks-dizainers un baltu zīmju sistēmas speciālists Valdis Celms, LU profesors rektors Indriķis Muižnieks, pirts skolas “Lielzemenes” vadītāji un pirtnieki Juris Batņa un Aelita Vilde-Batņa, latviešu literatūrzinātniece un valodniec Janīna Kursīte, dziednieks un baltu zīmju enerģētisko sistēmu praktiķis Viktors Kocēns, latviskās dzīvesziņas praktiķis Roberts Šilings, folkloras kopas “Delve” un “Putni”, Tautas daiļamata meistare Ausma Spalviņa un citi lieliski lektori.

Arī paši jaunākie saieta dalībnieki būs nodarbināti, lai vecāki varētu doties uz sev interesējošiem ritiem, sākot no latviskās dzīvesziņas un vēstures līdz folklorai un teātrim. Saietā būs iespējams apgūt praktiskās lietas, piemēram, strādāt ar koku, darināt arheoloģisko kreklu, veidot pērlīšu rotas vai apgūt kādu citu amatu. Būs arī latviskā joga un iespēja izzināt, kā rūpēties par ķermeni. Saietā tiks padomāts gan par mazuļiem no 2 līdz 6, gan arī par bērniem no 7 līdz 14 gadu vecumam, kā arī jauniešiem, kuri varēs apmeklēt savām interesēm piemērotus ritus. Dalībnieki varēs iepazīt arī saieta norises vietas kultūrvidi, novada vēsturi, dabu un cilvēkus. Vakaros iecerēta tikšanās ar saieta viesiem, uguns notikums, koncerti un latvju danči.

Saiets plānots 350 dalībniekiem, un tā kā viens no saieta mērķiem ir dzimtu stiprināšana, dzimtu pārstāvju kopīgai dalībai – kopā ar vecākiem, bērniem un pārējiem radiem – tiek piedāvāti finansiāli izdevīgāki noteikumi. Dalības maksa pieaugušajam ir 210 eiro, bērniem 120 eiro, ģimenēm (vecākiem ar nepilngadīgiem bērniem) – nepārsniedzot 500 eiro.
Pieteikšanās un papildus informācija: www.saietstrejdeviņi.lv vai e-pastā:info@saietstrejdevini.lv, kā arī studijā “Pa Saulei” Rīgā, A.Pumpura ielā 3.

Uz tikšanos latviešu saietā “TREJDEVIŅI”! 

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Uzturā čia sēklas!