Medicīnā plaukst korupcija un zema vispārējā nozares kvalitāte

KNAB ilgstošā korupcijā apsūdz septiņus ārstus "Gaiļezerā"


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis sākt kriminālvajāšanu pret septiņiem Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas medicīnas darbiniekiem par prettiesiku labumu ņemšanu no pacientiem.


KNAB par ilgstošu korupciju rosina apsūdzēt septiņus stacionāra "Gaiļezers" un onkoloģijas centra mediķus.

Lieta tika sākta 2015.gadā. Kriminālvajāšanu rosināts sākt pret VSIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas" Diagnostiskās radioloģijas centra stacionāra "Latvijas onkoloģijas centrs" un Diagnostiskās radioloģijas centra stacionāra "Gaiļezers" diagnostisko radioloģijas nodaļu darbiniekiem par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu.

Ārstu kukuļņemšana vairāku gadu garumā.

KNAB pierādījumi liecina, ka laikā no 2013.gada oktobra līdz 2015.gada aprīlim medicīnas darbinieki, izmantojot savas pilnvaras, sistemātiski pieprasīja materiālas vērtības un tās pieņēma no pacientiem par magnētiskās rezonanses izmeklējumu nodrošināšanu labuma devēja interesēs, apejot noteikto rindas kārtību, līdz ar to tika aizskartas pacientu tiesības savlaicīgi saņemt valsts finansētus veselības aprūpes pakalpojumus.

Izmeklētājs rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret septiņām personām par kopumā veiktām 22 noziedzīga nodarījuma epizodēm.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Uzturā čia sēklas!