Stāstu krājums „Pilsētas šamaņi”


Izdots Svena Kuzmina stāstu krājums „Pilsētas šamaņi”








Svens Kuzmins (1985) ir rakstnieks, mākslinieks un aktieris. Galvenokārt raksta prozu un publicistiku, taču bieži eksperimentē arī citās mākslas un literatūras jomās. Plašākai publikai pazīstams kā viens no etīžu teātra NERTEN autoriem un dalībniekiem. Pilsētas šamaņi ir Svena Kuzmina pirmais stāstu krājums, grāmatu papildina autora ilustrācijas. Viņa darbi ir tulkoti angļu, krievu un lietuviešu valodā.

“Svens Kuzmins prot ne tikai aizraut, ieintriģēt vai izaicināt. Pilsētas šamaņos apkopoto stāstu lasīšana atstāj labi pavadīta laika, kā arī svaigas un baudāmas literatūras pēcgaršu,” raksta dzejnieks Pēteris Draguns.

“Kopš pašiem tās pirmsākumiem latviešu literatūrā bijis tik daudz laucinieciskuma, ka bez ievērības nav palicis neviens mēģinājums pilsētā radīt literatūru par pilsētu un pilsētniekiem, kas interesētu gan pašus pilsētniekus, gan ziņkārīgus lauciniekus. Taču Svenam Kuzminam, kā šķiet, ar to vien nav gana. Tas, kas lasāms šajos stāstos, ir ne tik daudz latviešu literatūra (rakstīta gan ir latviski, un kur gan lai sprūk) vai pilsētnieciska literatūra, bet visīstākais, ne pārāk senā pagātnē par kaitīgu un izskaužamu uzskatītais kosmopolītisms. Reliģiskā fanātisma piekritējiem, tradicionālo vērtību aizstāvjiem un citiem radikāļiem labāk nelasīt, citādi vēl piemeklēs pēc pašu ieskatiem kas nelabs,” komentē rakstnieks Pauls Bankovskis.
25/05/2016 Punctum

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Uzturā čia sēklas!