Dzīvo un ēd zaļi!




 

Kā Latvijā pārdot un nopirkt veselīgu pārtiku



Tiešās Pirkšanās Kustība sevī ietver
ne tikai produktu pirkšanu,
bet arī draudzīgu attiecību uzturēšanu ar zemniekiem, regulāras tikšanās piegādes dienās un
ciemošanās vai talkošana saimniecībās.


Pārejam uz veselīgu uzturu bez ķimikālijām.
Ko mēs varam darīt lietas labā.
http://tiesapirksana.lv/kas.html
Vienīgais par ko vajadzētu padomāt, tas ir par vecajiem un darbos aizņemtajiem cilvēkiem, kuri nespēj izbraukāt lielos gabalus līdz Tiešās pirkšanās punktiem un pievest mājās, kā to dara pievedums.lv

Tiešās pirkšanas pulciņi dzīvo zaļi!

Veicām aptauju starp savējiem – tiešās pirkšanas pulciņu biedriem par to, kādi ir viņu videi draudzīgie paradumi un vai tie ir mainījušies, kopš dalības Tiešajā pirkšanā.
Ar lepnumu ziņojam, ka Tiešā pirkšana un videi draudzīgs dzīves veids ir cieši saistīti, ne tikai saistībā ar pārtiku!

 

Tiešā pirkšana ar semināriem Personīgi. Ēdiens.

viesosies piecās Latvijas pilsētās!



Visi mīļi aicināti dalībai kādā no pieciem semināriem, kuru mērķis ir pastāstīt par pārtikas vides ietekmēm, kā arī palīdzēt dalībniekiem praktiski dibināt jaunu Tiešās pirkšanas pulciņu.
Semināra pirmajā daļā kopīgi apjautīsim, cik atbildīga ir mūsu pārtikas izvēle ikdienā. Vides eksperte Lāsma Ozola dalīsies savā pieredzē un palīdzēs mums padziļinātāk izprast mūsdienu pārtikas sistēmas negatīvās sekas un to, kāds ir ieguvums, ja pārtiku iegādājamies tieši no bioloģiskiem ražotājiem.
Semināra otrajā daļā ar savu pieredzi, kā izveidot Tiešās pirkšanas pulciņu soli pa solim, dalīsies vairāki Tiešās pirkšanas pulciņu iniciatori. Būs praktiski padomi, kā uzsākt pulciņa izveidi, kā uzturēt pulciņā motivāciju un kas ir būtiski priekšnosacījumi, lai pulciņš darbotos ilglaicīgi.
Tāpat kopīgi izmēģināsim Tiešās pirkšanas pulciņa brīvprātīgās dežūras, iepazīsim visus posmus no pasūtījuma sagatavošanai līdz saņemšanai, veicot pirmo izēģinājuma pasūtījumu. Rīgas seminārā pirmo reizi tiks prezentēta unikālā interneta darba virsma, kas tika izstrādāta speciāli Tiešās pirkšanas pulciņu vajadzībām un būs bezmaksas pieejama visiem kustības dalībniekiem visā Latvijā.
Semināra programmu var apskatīt šeit

Atrodi sev tuvāko pilsētu un piedalies!

Rīga
18. oktobrī, no plkst.11:00 līdz 15:00
Biedrības “Homo ecos:” telpās, Ernestīnes ielā 12
Papildu informacija: Kristīne: kristine@zemesdraugi.lv, tālr. 29117445
piesaki dalību līdz 16. oktobrim

Aizkraukle
25. oktobrī, no plkst.11:00 līdz 15:00,
Biedrības „Aizkraukles rajona partnerība” birojā,
Lāčplēša ielā 1 – 52.kab.
Papildu informacija: Alda Paura, tālr. 29487108
piesaki dalību līdz 23. oktobrim

Liepāja
1. novembrī, no plkst.11:00 līdz 15:00,
kafejnīcā "Kursas putni", Friča Brīvzemnieka iela 28
Papildu informacija: Ilze Grunska tālr. 29830259
piesaki dalību līdz 29. oktobrim

Preiļi
8. novembrī, no plkst.11:00 līdz 15:00,
Preiļu novada dome (sēžu zāle), Raiņa bulvāris 19
Papildu informacija: Liene Vilcāne, tālr. 20327797
piesaki dalību līdz 5. novembrim

Gulbene
15. novembrī, no plkst.11:00 līdz 15:00,
Gulbenes kultūras centrā, O. Kalpaka iela 60
Papildu informacija: Anita Birzniece, tālr. 26698096
piesaki dalību līdz 13. novembrim

Piesakies rakstot Kristīnei: kristine@zemesdraugi.lv vai zvanot pa tālr. 29117445



    
Paldies visiem, kas pieteikuši savu pilsētu semināram!


Paldies visiem, kas vēlas mūs redzēt savā pilsētā ar Tiešās pirkšanas palīgsemināru! Šobrīd apkopojam informāciju par pieteikumiem un spriežam, drīz ziņosim rezultātus!

Izsludinām pieteikšanos uz Tiešās pirkšanas pulciņu dibināšanas palīgsemināru visā Latvijā!
Ko nozīmē pirkt tieši no zemnieka? Mums ir 4 gadu pieredze un gribam dalīties ar to!

Ja Tu un Tavi domubiedri (kaimiņi, radi, draugi, kolēģi u.c.) esat gatavi saņemt labāko - vietējo, dabai un cilvēkam draudzīgi audzēto pārtiku, - un dot labāko – nesavtīgu, brīvprātīgu atbalstu vietējiem bio lauksaimniekiem un Latvijas dabai, - dod ziņu!

Tiešās pirkšanas komanda kopā ar Latvijas zemes draugiem rudenī apceļos 5 Latvijas pilsētas. Kuras? Tava izvēle – ja ir laiks un vēlme attīstīt Tiešo pirkšanu savā pilsētā, dod ziņu, rakstot uz kristine@zemesdraugi.lv

Pastāstīsim, kādi praktiskie izaicinājumi un arī prieki sagaidāmi dibinot Tiešās pirkšanas grupu, izspēlēsim vienu dienu pulciņa dzīvē, kā arī kopīgi izzināsim, kas slēpjas zem vārdiem atbildīgs pārtikas patēriņš un, kādēļ tas ir būtisks mums visiem.
Izbraukumi notiek pateicoties Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstam, projekta "Publiskā kampaņa 'Atblidīgs pārtikas patēriņš'" ietvaros.

Uzsākta kampaņa par atbildīgu pārtikas patēriņu

Šogad biedrība „Zemes draugi” īstenos publisko kampaņu „Atbildīgs pārtikas patēriņš”, kuras ietvaros ar mediju publicitātes un tiešo pasākumu palīdzību informēsim sabiedrību par pārtikas patēriņa vides ietekmēm, videi draudzīgāka patēriņa nozīmi un piedāvāsim praktiskus risinājumus.

Šobrīd dominējošā industriālās pārtikas ražošanas un izplatīšanas sistēma ar garām pārtikas ķēdēm izraisa arvien pieaugošu kaitējumu videi un pārtikas patēriņš sastāda lielāko daļu no kopējā patēriņa ekopēdas Latvijā.
Pārtikas patēriņa vides slodzes vislabāk samazināt izvēloties vietējo, sezonālo, pēc iespējas bioloģisko pārtiku, samazināt dzīvnieku izcelsmes un piena produktu patēriņu, un iegādāties pārtiku pēc iespējas īsākās pārtikas ķēdēs.

Kampaņa balstīsies uz reālu, praktisku alternatīvu - Tiešās pirkšanas pulciņiem kā ilgspējīgu, funkcionējošu, viegli pieejamu modeli, kas atvērts sabiedrības līdzdalībai. Tiešās pirkšanas pulciņi izvēlēta, kā kampaņas komunikācijas objekts, jo esošie pulciņi jau vairākus gadus veiksmīgi darbojas Lavijā, un pierādījuši sevi kā ilgtspējīgu, veiksmīgu patēriņa modeli, kas atbilstošs Latvijas situācijai, pircēju mentalitātei un reālajām iespējām Latvijas vidē. Pulciņi veidojušies neatkarīgi un darbojas jau vairākus gadus tikai uz sabiedriskās iniciatīvas un brīvprātības principiem, kas pierāda sabiedrības interesi un gatavību šāda modeļa ieviešanai dzīvē. Paredzams, ka kampaņas rezultātā, šī alternatīvā patēriņa modelis iegūs vēl straujākas izaugsmes iespējas Latvijā, kā arī nostabilizēsies, kā vispārzināms un pieejams alternatīvā patēriņa veids, kas būtiski atvieglo pārtikas vides ietekmes.

Kampaņa sāksies ar publisko pasākumu septembrī, kā arī norisināsies publiskie semināri 5 Latvijas vietās un to visu pavadīs publicitāte masu medijos un sociālajos tīklos. Kampaņas ietvaros tiks izstrādāti arī nepieciešamie palīginstrumenti, lai maksimāli vienkāršotu un atvieglotu jaunu Tiešās pirkšanas pulciņu izveidi un rosinātu to izveidi vismaz piecās citās Latvijas pilsētās.
Latvijas Vides aizsardzibas fonds

Projekts „Publiskā kampaņa «Atbildīgs pārtikas patēriņš»” tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Uzturā čia sēklas!