Kā psiholoģija traucē psihologiem

 Kā psiholoģija traucē psihologiem


Ivars Austers, Veronika Leja, Raitis Eglītis - Kā psiholoģija traucē psihologiem. Organizē Latvijas Universitāte


 Viens no formālajiem psiholoģijas dibinātājiem Vilhelms Vunds to gribēja izveidot par akadēmisku disciplīnu, kas balstītos dabaszinātņu principos un pētītu cilvēku psihiskos procesus. Viņa mēŗkis nebija palīdzēt citiem cilvēkiem šī vārda tiešajā nozīmē






    Taču kopš laikiem, kad akadēmiskie psihologi dominēja psiholoģijas pasauli, ir notikušas izmaiņas - mūsdienās psihologi praktiķi ir dominējošā psiholoģijas daļa. Tam ir virkne ieguvumu, tomēr mēdz būt novērojama sitācija, kad akadēmiski pārbaudītie dati praktiski darbojoties tiek ignorēti un pat noliegti. Pierādījumos balstītas prakses vietā tiek izmantota pieredzē balstīta prakse, kas rada dazādus mītus. Diemžēl šie mīti tiek nekritiski pieņemti ne tikai populārajā kultūrā, bet arī profesionāļu vidū.

Kādi ir šie mīti, kādi ir to psiholoģiskie mehānismi un ko ar to visu darīt, ir jautājumi, kurus mēs (profesors Ivars Austers, doktoranti Veronika Leja un Raitis Eglītis centīsimies atbildēt kārtējā SkeptiCafe tikšanās laikā).
     SkeptiCafe ir ikmēneša pasākums Rīgā - domubiedru tikšaās neformālā gaisotnē, skeptiski, zinātniski un racionāli domājošiem cilvēkiem. Sīkāk par SkeptiCafe var uzzināt šeit:

     Facebook: https://www.facebook.com/skepticafe
     Twitter: https://twitter.com/skepticafe

Ieejas maksa: 0 EUR
Norises vieta: Rīga, Greenwood bārs, Krāmu iela 3 ieeja no Jaunielas, V
Norises laiks: no 15. oktobra 19:00 līdz 15. oktobra 21:00

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Uzturā čia sēklas!